New York Sour - Topshelfspirits
Prenumerera nu

New York Sour

Denna spännande klassiker är en Whisky Sour som toppats med rött vin. Drinken tros ha skapats redan på 1880-talet i Chicago, men slog igenom på riktigt i 1930-talets New York då den blev väldigt populär på Manhattan.

Blanda gärna med:

Zin Zap Barista Rosso

129:-

Till drycken

Ingredienser

  • 5 cl Bourbon whiskey
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl Sockerlag
  • 2 stänk Angostura Bitters
  • 2 cl Äggvita
  • ca 2-3 cl Rött vin

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom vinet i en shaker. Skaka först utan is för att äggvitan ska bilda ett bra skum.
  2. Tillsätt is och skaka drinken igen, tills ingredienserna är kalla. Sila upp i ett tumblerglas över en stor isbit.
  3. Vänta en minut så att skummet hinner sätta sig. Toppa försiktigt drinken med det röda vinet, så att det lägger sig som ett vackert lager under skumkronan.