Lingon Sour - Topshelfspirits
Prenumerera nu

Lingon Sour

En vinterinspirerad gindrink med smaker som verkligen hör den kalla årstiden till. En både festlig och elegant skapelse som passar utmärkt att servera som fördrink innan middagen, eller att sippa på under stundande julmingel!

Blanda gärna med:

All About Gin

299:-

Till drycken

Ingredienser

  • 4 cl All About Gin
  • 3 cl Citronjuice
  • 3 cl Lingonsockerlag
  • 1 äggvita
  • Is

Instruktioner

  1. Börja med att göra lingonsockerlagen så att den hinner svalna, gärna dagen innan. Förvara i kylskåp.
  2. Lägg glasen i frysen ca 20-30 min innan servering.
  3. Blanda gin, citronjuice, lingonsockerlag och äggvita i en shaker.
  4. Addera is och skaka kraftigt för att få fram ett vackert skum.
  5. Sila upp i det iskalla glaset (isen ska inte följa med) och servera direkt.
  6. Lingonsockerlag: Koka upp 2 dl frysta lingon, 2 dl Socker, 2 dl Vatten och 2 st Kanelstänger, sänk värmen och låt sjuda 4-5 minuter, rör om då och då tills sockret löst sig och vätskan blivit riktigt röd. Ta av från spisen och låt svalna. Sila av och ställ i kylskåpet.