Citronmaräng Sour - Topshelfspirits
Prenumerera nu

Citronmaräng Sour

Tänk dig den klassiska citronpajen – men i ett cocktailglas! Här möts klassisk dessert och italiensk elegans i en syrlig, len och lekfull drink. Basen är Gibson’s Italian Lemon – en gin smaksatt med både skal och fruktkött från solmogna citroner. Tänk en fräsch Gin Sour, toppad med en fluffig maräng smaksatt med vanilj – som en nygräddad citronpaj med sting. Söt och syrlig – godare än så här blir det inte.

Blanda gärna med:

Gibson’s Italian Lemon

236:-

Till drycken

Ingredienser

  • 5 cl Gibson's Italien Lemon
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl Sockerlag
  • Toppa med Vaniljmaräng*
  • MARÄNG: 300 g Kranvatten, 300 g Strösocker,3 Äggvitor, 1 Vaniljstång

Instruktioner

  1. Använd ett kylt glas på fot utan is.
  2. Skaka gin, citron och socker kallt med is.
  3. Sila upp i glaset och toppa med skummet.
  4. Bränn eventuellt av för ökad doft, smak och show.
  5. MARÄNG: Lös upp socker och vatten på spisen och tillsätt en vaniljstång. Skrapa gärna ut kärnorna från stången och lägg ned dem i sockerlagen. Låt lagen svalna innan den silas upp i sifonen. Tillsätt äggvita och 1 gaspatron. Skaka om och låt vila i kylen ca 1 timme. Tips! Om du inte har en sifon så går det bra att vispa marängen för hand och lägga på toppen med en sked eller spritspåse.