Go Back
+ servings
The Kraken Eggnog

The Kraken Eggnog

Att arbeta med ägg i drinkar kan vara ett bra sätt för att skapa en krämig textur. Det är vanligt att till exempel använda tillsammans med mejeriprodukter och kryddor för att skapa rund cocktails med en stor smakbild. För att äggets förmåga att bygga textur ska nå full potential så krävs att värme tillsätts eller att luft slås in (läs skakas). På så sätt binder ägget ihop drinken och den blir sådär krämig och len. Generellt sett ger äggula en krämig textur och vitan en fluffig. Testa dig fram vad du gillar bäst.
Skriv ut Pin
serveras i: kylt glas på fot
Välj Antal Drinkar: 4

Välj antal

Antal 4

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl röd mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 12 cl Kraken
  • Vaniljpulver
  • Andra kryddor efter smak. Tex Vaniljpulver ,apelsin zest, Kryddpeppar, Nejlika, ingefära etc.

Instruktioner

  • Häll ner äggulorna och socker i en kastrull och rör ihop detta med en visp.
  • Häll sedan på mjölk och vispgrädde. Blanda sedan runt lite med vispen.
  • Hetta sedan upp vätskan medans du rör den lite lätt till max 75°C. Över 80°C så kommer äggen att kokas och då får man starta om. Så undvik det!
  • Ta sedan av kastrullen från plattan och sila vätskan genom en grovmaskad sil ner i en bunke. Detta är för att ev. sila bort lite koagulerat ägg.
  • Tillsätt 12 cl Kraken, Riv även ner muskot efter smak samt krydda med valfria kryddor efter smak.
  • Servera varm i valfritt glas och garnera med färsk riven muskot på toppen.