Före
Whiskey SourEfter

Whiskey Sour

Sprit, citrus och socker, stommen i alla cocktails, gifter sig perfekt i denna historiska dryck. Få drinkar är så perfekta i sin enkelhet. Addera äggvita och få ett härligt skum samt ett par droppar bitters för lite kryddighet!

Gör så här:

Whiskey Sour

Whiskey Sour

Den brittiska bartendern Dick Bradsell denna moderna klassiker, alias Vodka Espresso, på Fred’s Club i London på 1980-talet. Om du är på jakt efter en pick me up-drink efter middagen är detta det självklara valet!
Skriv ut Pin
serveras i: Coupette
Välj Antal Drinkar: 1

Välj antal

Antal 1

Ingredienser

  • 5 cl bourbon
  • 3 cl färskpressad citronjuice
  • 2 cl sockerlag
  • 1 äggvita
  • 3 droppar Angostura bitters
  • Is

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser, förutom Angosturan, i en shaker. Tänk på att knäcka ägget över den tomma delen av shakern i det fall gulan skulle gå sönder.
  • Torrskaka drinken utan is.
  • Skaka med is och sila upp drinken i ett frostat kupettglas.
  • Droppa tre droppar Angostura över skumkronan som bildats i glaset.

Video