

Tipperary #1
Första gången man kunde läsa om drinken var 1916 i boken ”Recipes of mixed drinks”. Där ska man, olikt det här receptet, ha blandat lika delar av alla ingredienser, vilket naturligtvis ger en helt annan smak på drinken. Små skillnader i ingrediensbasen gör nämligen en väldigt stor skillnad även om det är lätt att tänka, en centiliter hit eller dit spelar väl ingen roll, så ska man vara noggrann och eftertänksam.
Gör så här:

Tipperary #1
Första gången man kunde läsa om drinken var 1916 i boken ”Recipes of mixed drinks”. Där ska man, olikt det här receptet, ha blandat lika delar av alla ingredienser, vilket naturligtvis ger en helt annan smak på drinken. Små skillnader i ingrediensbasen gör nämligen en väldigt stor skillnad även om det är lätt att tänka, en centiliter hit eller dit spelar väl ingen roll, så ska man vara noggrann och eftertänksam.
Skriv ut
Pin
Välj antal
Ingredienser
- 4 cl Black Bush
- 2 cl Rosso Vermouth
- 1 cl Grön Chartreuse
Instruktioner
- Instruktioner
- Rörs kall och silas upp över stor isbit I ett lågt glas. Garneras med 3 spetsade körsbär och ev. en citronzest.